Ref: Rootstraat 42 3630 Maasmechelen

Moderne halfopen nieuwbouw woonst te Opgrimbie, onderhoudsvriendelijk, energiezuinig en instapklaar!

  • 4 slaapkamers
  • 1 badkamer
  • -4 kWh/m2/jaar
  • 2023
  • 357 m²
  • 202 m²
Welkom op de Rootstraat 42!

Algemene info en omgeving:

Deze charmante halfopen bebouwing, nieuw gebouwd in 2023, combineert modern comfort met energiezuinig wonen. Gelegen in het pittoreske Opgrimbie (Maasmechelen), biedt dit huis een idyllische omgeving met alle gemakken van de gemeente binnen handbereik.

De ligging is op een steenworp afstand van het centrum van Maasmechelen en Maasmechelen Village. Hier vindt u alle voorzieningen die u nodig heeft zoals recreatiemogelijkheden, onderwijs, winkels, openbaar vervoer en horeca. Bovendien bent u snel op de E314 en nabij de Nederlandse grens, wat zorgt voor een uitstekende verbinding met de omliggende steden.

Het Nationaal Park Hoge Kempen, een prachtig natuurgebied van meer dan 12.000 hectare bos en heide, ligt op een boogscheut van het huis. In dit natuurgebied kunt u wandelen, fietsen en genieten van de landschappen en de prachtige uitzichten.

De unieke combinatie van rust en natuur, samen met de nabijheid van stedelijke voorzieningen, maakt deze locatie tot een ideale omgeving voor zowel ontspanning als praktisch dagelijks leven.

Het perceel is 3a57ca groot en de woonst heeft een bruto vloeroppervlakte van 202 m². (info EPC)

De woning is uitgerust met een geavanceerde warmtepomp van het merk Vaillant en een ventilatiesysteem D die samen zorgen voor een optimaal binnenklimaat. De vloerverwarming kan zowel verwarmen als koelen en biedt het hele jaar door comfort.

Met een EPC-score van A+ kunnen we spreken van energieneutraliteit dankzij de installatie van 10 zonnepanelen met een vermogen van 3950 WP, uitstekende isolatie en de warmtepomp. Het verbruik bedraagt slechts -4 kWh/m²/jaar.

Indeling:

Stap via de inkomdeur binnen in de inkomhal, waar u meteen de hoogwaardige afwerking en oog voor detail zult opmerken. De hal geeft toegang tot een modern gastentoilet en leidt u verder naar het hart van het huis.

Hier vindt u een ruime woonkamer met zit- en eetruimte, die verbonden is met een bureauruimte, alsook met prachtige keuken die elke kookliefhebber zal bekoren. Uitgerust met hoogwaardige materialen en toestellen van het merk Whirlpool, zoals een koelkast, vaatwasser, inductiekookplaat, dampkap, oven, magnetron, spoelbak en mengkraan van het merk Franke, biedt de keuken tevens een stijlvol kookeiland en voldoende kast- en schuifruimte voor al uw keukenbenodigdheden.

Grote raampartijen, waaronder een schuifraam met vliegenraam, verbinden de keuken direct met de tuin, waardoor u kunt genieten van veel natuurlijk licht. Daarnaast geeft de keuken toegang tot een praktische berging, die meer biedt dan men zou verwachten. Hier vindt u een ruime ingebouwde diepvries, maatkasten voor georganiseerde opslag, handige LED-verlichting, een handige kledingbaar om de was op te hangen, een Franke spoelbak met mengkraan en veel extra bergruimte. Een waardevolle toevoeging die zeker niet onopgemerkt mag blijven!

De voortuin van de woning is mooi aangelegd met groenvoorzieningen, een praktische oprit en een carport met stroomvoorziening voor het plaatsen van een laadpaal. Buitenverlichting met licht- en bewegingssensoren zorgt voor extra veiligheid en gemak. Daarnaast is er stroomvoorziening voorzien voor het plaatsen van een elektrische poort. De achtertuin beschikt over een ruim terras en een mooi gazon, en biedt een prachtig uitzicht op een groen en agrarisch gebied, waardoor u in de toekomst in alle rust kunt genieten.

Vanuit de woonkamer bereikt men via de trappenhal de eerste verdieping met een ruime nachthal, waar drie slaapkamers, een apart toilet en een moderne badkamer zich bevinden. Deze laatste is voorzien van een dubbele lavabo met mengkranen van Hansgrohe, een ruime regendouche van het merk Grohe, een kolomkast, schuifruimtes en een spiegelkast. De masterbedroom beschikt tevens over een ruimte voor een dressing. Een bijkomende troef is dat elke slaapkamer zijn vloerverwarming individueel kan afstellen en iedere kamer heeft internet en TV aansluting. Bovendien zijn er aansluitingen voor een lavabo in de twee grootste slaapkamers op de verdieping.

Via de trappenhal op de eerste verdieping bereikt u de tweede verdieping, waar een ruime vierde kamer zich bevindt die naar eigen wens ingericht kan worden (als slaapkamer, hobbyruimte, opbergruimte, enzovoort). Deze verdieping biedt ook toegang tot een afgewerkte zolderruimte waar de technische installaties netjes zijn weggewerkt.

Troeven:

- Nieuwbouw van 2023 conform de laatste EPB-eisen en normen;
- Energiezuinig met een EPC A+ (-4 kWh/m²/jaar);
- Dankzij de lage EPC, vrijstelling van KI voor 5 jaar
- Voorzien van een warmtepomp, vloerverwarming, zonnepanelen (10 stuks, in het totaal 3950 WP) en ventilatiesysteem D;
- Hoogwaardig afgewerkt met oog voor detail;
- Volledig geverfd door professionele schilder;
- 4 Kamers;
- Ruime woonoppervlakte (202 m²);
- Al de ramen voorzien van vliegenramen;
- Onderhoudsvriendelijk;
- Oprit, carport, terras en aangelegde voor- en achtertuin
- Toplocatie in een groene omgeving met alle voorzieningen nabij;
- Volledig instapklaar en direct beschikbaar.

Verkoop onder het registratierecht.

Wilt u meer zien? Maak een afspraak voor een bezichtiging en ontdek zelf de charme van deze bijzondere woning.

Ook voor vragen of meer informatie, staat ons kantoor u graag te woord via 089.77.77.77 of info@telen.be

Tot binnenkort!
Naam
Ronald Telen
Tel.
089 77 77 77
GSM
0475 57 74 50
E-mail
info@telen.be

Gelijkvloers

Inkomhal
Inkomhal met ingebouwde kast, geeft toegang tot het gastentoilet en de leefruimte.
Toilet
Toilet met lavabo.
Woonkamer
Ruime woonkamer met zit en eetgedeelte, open keuken, grote raampartijen en zicht op de groene tuin. - Aansluiting TV en internet voorzien, alsook een video deurbel met camera en wifi.
Keuken
Hyper geïnstalleerde keuken met voldoende kastruimtes en schuiven, inductie kookplaat en dampkap, vaatwasser, diepvries, magnetron, oven, spoelbak, mengkraan met uittrekbare kop van 'Franke' en kookeiland.
Berging
Berging met inbouwkasten, lavabo met spoelbak en mengkraan, diepvries, LED-verlichting, stang voor was op te hangen en voorziening voor wasmachine en droogkast.
Bureau
Aansluiting TV en internet.
Terras
Aangelegde oprit en terras met klinkers.
Tuin
Mooi aangelegde voortuin. Omheind, aangelegde oprit en terras (met klinkers), groene gazon, praktische carport. Buitenverlichting met licht en -bewegingssensoren. Stroomvoorziening voor een laadpaal te plaatsen onder de carport. - Stroomvoorziening voor een elektrische poort te plaatsen. Leuk weetje, in de brievenbus in de voortuin kan de postbode pakjes steken..

Verdieping 1

Nachthal
Toilet
Toilet met lavabo.
3x Slaapkamer
3 ruime slaapkamers. De master bedroom heeft ruimte voor een dressing. Iedere kamer kan de vloerverwarming individueel afstellen. In de 2 grootste kamers is er een aansluiting voor een lavabo voorzien. Aansluiting TV en internet op iedere slaapkamer.
Badkamer
Badkamer met regendouche van het merk Grohe, dubbele lavabo met mengkranen van Hansgrohe, spiegelkast, kolomkast en schuifruimtes.

Verdieping 2

Nachthal
Geeft toegang tot 1 afgewerkte kamer (naar keuze in te richten) + 1 zolderruimte met technische installaties.
Slaapkamer
Aansluiting TV en internet.
Zolder
Verdieping
3
Bouwjaar
2023
Bebouwing
Halfopen
Algemene staat
Nieuwe staat
Beschikbaar
Per direct beschikbaar, bij akte na betaling.
Bemeubeld
Neen
Huisdieren toegestaan
Ja
Oriëntatie tuin
Noord
Elektriciteitscertificaat
Ja, Conform
Prijs
€ 495.000
KI (niet geïndexeerd)
€ 862,00
EPC
-4 kWh/m2/jaar
Label
epc waarde aplus
E peil
-2
Totale opp. grond
357 m²
Bewoonbare opp.
202 m²
Bebouwbare opp.
202 m²
Breedte huis
6 m
Breedte grond
9 m
Diepte huis
13,5 m
Diepte grond
39,5 m
Distributie
Ja
Elektriciteit
Ja
Internet
Ja
Regenwater
Ja
Riolering
Ja
Septische put
Ja
Telefoon
Ja
Videofoon
Ja
Vloerverwarming
Ja
Warmtepomp
Ja
Zonnepanelen
Ja
Beglazing
PVC
Bevloering
Keramische tegels (grijs en in houtlook)
Dak
Zadeldak
Dakisolatie, dakpannen en 10 zonnepanelen met 3950 WP.
Elektriciteit
Conforme elektrische installatie.
Keuken
Hyper-geïnstalleerd
Koelkast, diepvries, inductie kookplaat, dampkap, oven, vaatwasser, magnetron van het merk Whirlpool. Spoelbak van het merk Grohe. Ruim kookeiland. Schuiven en kastruimtes.
Loodgieter
Regenwater
Toiletten en buitenkraan op regenwater.
Raamwerk
PVC
Vliegenramen voorzien.
Verwarming
Elektriciteit
Verwarming via warmtepomp / vloerverwarming- verkoeling.
Overstromingsgevoeligheid
Niet overstromingsgevoelig
Afgebakende zone
Niet van toepassing
G(ebouw)-score info
A
P(erceel)-score info
A
Stedenbouwkundige bestemming
Woongebied
Dagvaarding voor stedenbouwkundige overtreding
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Bouwvergunning
Bouw vergund
Verkavelingsvergunning
Ja
Voorkooprecht
Neen
As-built attest
Neen
Beschermd erfgoed
Neen
Renovatieplicht
Niet van toepassing